Dow Jones hållbarhetsindex - Kesko rankas bäst i sin bransch i Europa

2023-12-28 07:30
För andra året i rad har Kesko rankats som det bästa branschföretaget i Europa i Dow Jones hållbarhetsindex. I den globala DJSI World rankades Kesko på fjärde plats i sin bransch (Consumer Staples Distribution & Retail).

Keskos långsiktiga framgång grundar sig på dess målmedvetna ansträngningar att främja hållbarhet inom alla tre affärsdivisioner, nämligen dagligvaruhandeln, bygg- och teknikhandeln samt bilhandeln.

Keskos placering i toppen av Dow Jones Sustainability Index (DJSI) internationellt är ett bevis på att vår strategi går i rätt riktning inom alla affärsdivisioner. Hållbarhet är förankrat i allt vi gör på Kesko och K-Group och det kräver ständiga utvecklingsinsatser. Våra kunder kan se resultatet av dessa ansträngningar i till exempel det hållbara utbudet som erbjuds av K Groups livsmedelsbutiker, gröna omställningslösningar från våra bygg- och inredningsbutiker och Onninen, och utbudet av elbilar som säljs av K-Auto, säger Riikka Joukio, Vice VD, Hållbarhet och Public Affairs, K-Group.

Vi är väldigt stolta över att ingå i en koncern som driver utveckling inom hållbarhet!

Om Global 100
Sedan 2005 rankar Corporate Knights de 100 mest hållbara företagen i världen. Den omfattande kartläggningen bedömer 7 000 företag inom 23 områden kopplat till hållbarhet och CSR.

Pressmeddelande från Kesko >

Läs DJSIs årsöversikt >