83 Ljuskällor

Varumärke
Produktserie
Kampanj
Miljömärkning
Produktnyheter
Visa utgångna produkter

Hos Onninen har vi ett brett sortiment av ljuskällor från ledande varumärken som Philips och Osram. Vi tillhandahåller allt från signallampor och lysrör till låg- och högtrycksnatriumlampor. Vi har även ett omfattande utbud av LED-belysning. Vår långa erfarenhet i branschen säkerställer att du enbart hittar kvalitativa produkter i vårt sortiment.

LED-ljuskällor

En LED-lampa utgörs av en eller flera lysdioder som monterats i en standardsockel. Lysdioden uppfanns redan på 1920-talet men det var inte förrän 40 år senare som man kunde tillverka en diod med ett synligt ljusspektrum. Numera finns det lysdioder i en mängd olika färger medan de första dioderna enbart fanns i rött.

● Låg energiförbrukning och åtgång
● Stöttålighet till följd av enbart fasta komponenter
● Ljuset från en diod kan lätt fokuseras i en stråle med särskild spridningsvinkel jämfört med exempelvis glödlampor
● Fri från kvicksilver
● Längre livslängd än andra alternativ
● Prisskillnaden mellan LED och konventionella ljuskällor har minskat betydligt sedan de första introducerades på marknaden.
● Undersökningar visar att LED-lampornas färgåtergivning upplevs som bättre än det beräknade värdet de fått enligt Ra-metoden.

Lysrör

Lysrör passar bra på platser där det krävs bra arbetsbelysning, till exempel i industrilokaler och i butiker. En stor fördel med moderna lysrör är att de kan behålla upp till 90% av sitt ljusflöde under hela sin livslängd. De innehåller kvicksilver.

Natriumlampor

Natriumlampor producerar ljus genom användning av exciterat natrium i gasform. Det finns två kategorier av natriumlampor: lågtrycks- och högtrycksnatriumlampor. Båda typerna känns lätt igen på sitt gulaktiga sken. Den senare har länge använts som belysning av vägar och sportarenor. Den här typen av lampor har dock börjat ersättas av bland annat LED-armaturer.