04 Installationskablar

Varumärke
Produktserie
Miljömärkning
Visa utgångna produkter

Som så mycket annat finns installationskablar i olika kvaliteter och för olika användningsområden. När vi väljer vilka produkter som ska ingå i vårt sortiment utgår vi från ändamålet. Vi har installationskabel för fast installation såväl inomhus som utomhus. Oavsett vad för slags installationskabel du söker hittar du rätt produkt hos Onninen, både estetiskt och funktionellt.

När det gäller säkerhetsaspekten är tillverkningsmaterialets egenskaper en viktig del. En halogenfri installationskabel är ofta något dyrare men lönar sig i längden, i synnerhet om olyckan är framme. Om en brand skulle uppstå blir rökutvecklingen mindre och utan halogen avges också mindre farliga gaser. Vi har halogenfria installationskablar i klasserna FQ, EQQ, EQLQ, EXLQ, EXQ.

Till syvende och sist avgörs kvaliteten på installationskablar av den som använder dem. Installationen underlättas om kabeln är lätt att mantla och skala. Metermärkningen förenklar också. Även livslängden måste tas med i beräkningen. Installatören ska inte behöva göra om samma jobb i första taget.