Om Onninen

Onninen grundades 1913 av Alfred Onninen och har genom åren utvecklats till en internationell koncern med totalt cirka 3 200 medarbetare i Sverige, Finland, Norge, Polen och Baltikum. Onninen i Sverige erbjuder ett omfattande utbud av produkter och tjänster inom elnät, elinstallation, förnybart, telekom, belysning och VA för proffs. Vi är en teknisk grossist som erbjuder produkter och lösningar för en hållbar framtid.

Onninen är en specialiserad och lösningsorienterad partner inom mark & infra, elnät, elinstallation och förnybar energi. Med fokus på kunskap, personlig service, bred produktportfölj, digitala lösningar och logistik möter vi våra kunders behov. Vi är specialister inom vårt område och arbetar ständigt med att utveckla våra kundlösningar och tjänster. Vi tror på en personlig kontakt där vi kan hjälpa våra kunder med kompetens och erfarenhet som adderar mervärde i våra kunders vardag. Det ska vara enkelt att vara kund hos oss.

Specialiserade kundteam och effektiv logistik

Vår personal och kunskapen som finns samlad i organisationen är två av företagets viktigaste hörnstenar. På Onninen har vi valt att arbeta i små grupper med hög teknisk kompetens. Det innebär att du kan räkna med ett personligt bemötande och en hög servicegrad vare sig det rör sig om produktfrågor, beställningsvaror eller mer komplicerade projektleveranser. Om du har några frågor, stora som små, är du alltid varmt välkommen att kontakta oss.

Förutom en hög teknisk kompentens och servicenivå är vi mycket stolta över vår effektiva logistiklösning. Vårt moderna centrallager ligger i Örebro och härifrån utgår den stora merparten av våra leveranser. Vi har lång erfarenhet av flexibla logistiklösningar som täcker allt från det dagliga behovet till akut materielbehov i samband med driftstörningar. Vi ser till att du får det du har beställt, på rätt plats och i rätt tid.

Våra tjänster

På Onninen arbetar vi för att våra kunder ska ha en stark partner och leverantör för att lyckas med sina projekt. Våra kunder är till exempel nätbolag och deras entreprenörer, VA-entreprenörer och elinstallatörer. Onninen bedriver ingen försäljning till privatpersoner. Genom åren har vi utvecklat och förädlat en rad tjänster för att förenkla och förbättra våra kunders vardag och arbete. Specialtransporter, tidsanpassade leveranser, märkning, montering, packning och anpassade kundlager (förråds- och containerlösningar) är några av tjänsterna vi erbjuder.

Webbshoppen och digitala lösningar

I Onninens webbshop hittar du över 80 000 produkter samt många tidsbesparande och effektiva funktioner som hjälper dig som kund att enkelt lägga en order. Webbshopen är alltid öppen vilket gör att du kan handla när det passar dig bäst. Här finns också en samlad orderhistorik vilket ger en bra överblick av företagets beställningar och du kan följa din orderstatus på ett smidigt sätt. Det ska vara enkelt att handla hos oss. Förutom en modern och stabil webbutik erbjuder vi bland annat olika EDI-lösningar, PunchOut samt en mobilapp kopplad till kundlager- och förrådslösningar. Våra digitala tjänster utvecklas dagligen och målet är att ligga i framkant när det gäller smarta men användarvänliga funktioner som adderar mervärde till våra kunder.

Kesko (K Group)

Sedan 1 juni 2016 är Onninen en del av Kesko (K Group). Kesko är en av Europas största handelskoncerner, med cirka 40 000 anställda i 7 länder. Kesko har ett omfattande utbud av produkter och tjänster för såväl proffs som slutkonsument. Onninen bildar tillsammans med K-Rauta och K-Bygg Kesko Sverige som är helägt av Kesko (K Group). Här kan du läsa mer om Kesko Sverige.