Information om Ukrainakrisen och hur det kan påverka dig som kund

2022-03-21 16:00
Rysslands invasion av Ukraina har dramatiskt förändrat och skapat ett mer osäkert världsläge. Kesko var snabba på att agera i krisen och har helt slutat att med att såväl sälja till som att köpa produkter från Ryssland.

Det står klart att världsläget kommer att påverka oss inom flera olika områden.
Vi ser hur bränslepriserna kraftigt gått upp, vi ser stigande energipriser, vi ser en begynnande bristsituation och sammantaget stigande priser inom flera olika materielgrupper (såsom plast, stål etc). Detta är tyvärr bara början och en verklighet som vi kommer att behöva att förhålla oss till, i dagsläget är det tyvärr omöjligt att se slutet i tunneln.

Givet omvärldsfaktorerna reserverar vi oss från prishöjningar, utdragna ledtider och ökade transportkostnader.

Du som kund är vår viktigaste prioritet och just nu, med ovan som bakgrund, pågår det en mängd olika aktiviteter för att säkerställa att vi både imorgon och på längre sikt kan serva dig på bästa möjliga sätt. Vi arbetar aktivt mot våra leverantörer för att minimera störningar och säkerställa att vi har ett relevant lagerdjup på kritiska produkter. En önskan från oss är att du planerar dina inköp innan du gör en beställning samt att du så långt det är möjligt försöker undvika småorder.

Har du frågor eller funderingar hänvisar vi dig till din säljkontakt eller vår webbshop där du kontinuerligt blir uppdaterad kring förändrad leverans- och prisinformation.

Avslutningsvis, var rädd om dig och dina medmänniskor – tillsammans går vi stärkta ur detta!
Varma hälsningar,
Vännerna på Onninen & MIAB