Vindpark Älgkullen – Onninen levererar kabel

2023-03-13 14:00
Nu kan vi meddela att Onninen har vunnit en stor kabelaffär till vindpark Älgkullen som SR Energy projekterar, bygger och äger under långsiktig drift. Vägar, kranytor, fundament och internt elnät kommer att anläggas av Kanonaden Entreprenad Mälardalen.

Projektet Älgkullen ligger i Smedjebackens kommun i södra Dalarna och omfattar 15 vindkraftverk med en totalhöjd på 200 m. Vindparken förväntas ge förnybar energi motsvarande årsförbrukningen av hushållsel för 54 000 villor.

Äntligen har vi börjat byggnationen av Vindpark Älgkullen, som kommer att producera grön el från moderna vindkraftverk med lång livslängd. Engagemanget är stort hos alla inblandade och vi ser väldigt mycket fram emot projektet”, säger Marika Åkerman, projektledare SR Energy.

Onninen kommer att leverera dryga 48 000 meter kabel till detta hållbara projekt. Detta är den andra vindparken där Onninen levererar kabel till Kanonaden Entreprenad Mälardalen.

Kanonaden är en viktig kund till oss som vi har ett bra samarbete med sedan tidigare. Det är roligt att kunna leverera material till förnybara projekt som vindparker, säger Tomas Karlsson, KAM Elnät Onninen.

Projektet har redan påbörjats genom avverkning av skog och pågående schaktarbeten.

För oss är det ett stort projekt trots att det är en mindre vindkraftspark. Vi har både nu och i tidigare projekt köpt kabel från Onninen. Det har fungerat bra med både leveranser, kontakt med tillverkare och support, säger Jakob Sahlander, Affärsområdeschef Kanonaden Entreprenad Mälardalen AB.

Tillsammans tar vi ytterligare ett steg inom förnybar utveckling och vi på Onninen stärker vår position inom Elnät (energi- och kraftområdet).