Köp solceller genom Onninen

Onninen är genom Keskos förvärv av Zenitec distributör av solceller. Zenitec är en av Sveriges ledande solelsgrossister, både produkt och kompetensmässigt. På den här sidan hittar du ett urval av våra produkter, vem du ska kontakta, intressant information om hur solenergi fungerar, läsa mer om förvärvet samt få mer information om vilka Zenitec är. Du kan även läsa om varför man ska investera i solenergi samt information om skattereduktionen "Grön Teknik". Låt oss guida dig genom den spännande världen av förnybar energi och upptäck fördelarna med solenergi.

Intresserad av vårt utbud inom solenergi?

Om du är intresserad av att veta mer om vad vi kan erbjuda i form av produkter och tjänster inom solenergi - kontakta oss gärna! Vi har solpaneler för både tak och mark, batterilager samt även elbilsladdare.

Oavsett om du är befintlig Onninen-kund eller ny kund som är intresserad av att köpa solceller kontaktar du i första hand vår säljare Peter Frelenius, kontaktuppgifter hittar du på vår kontaktsida. Det går också bra att maila Peter på [email protected].

Installation & förnybart

Genom vår breddning av solceller i vårt förnybara sortiment kan vi nu erbjuda helhetslösningar där vi hjälper dig som kund att sy ihop totalaffären med installationsmaterial, elbilsladdning, belysning och solceller. Vi har det du behöver för en lyckad installation.

Många av våra kunder som köper solceller är även ofta intresserade av vårt sortiment inom e-mobility. Vi erbjuder elbilsladdare för privat bruk, företag och arbetsplatser, offentlig verksamhet och bostadsrättföreningar (BRF:er). På vår elbilsladdningssida når du hela vårt produktutbud, du kan läsa mer om våra varumärken samt få tips och råd kring olika laddlösningar och få en översikt om vilka bidrag det finns inom elbilsladdning.

Vi hjälper dig gärna med smarta och kostnadseffektiva produktval för dina projekt.

Brett produktsortiment
Vi erbjuder kvalitetsprodukter från ledande varumärken
Leverantörer
Vi arbetar med dom bästa leverantörerna i branschen
Projekt- och säljverktyg
Vi har ett komplett verktyg med tydliga offerter & dokumentation
Kunskap & erfarenhet
Vi besitter avancerad kunskap och verkliga erfarenheter

onninen solceller

onninen solceller

onninen solceller

Ett urval av våra produkter

Här nedanför hittar du ett urval av de solenergiprodukter som Onninen/Zenitec erbjuder. Vi arbetar med kvalitetssäkrade och erkända leverantörer inom branschen. Fler produkter hittas på Zenitecs hemsida och för mer information kring sortiment, leveranstid samt övriga frågor kontaktar ni [email protected] hos Onninen. Vi erbjuder i dagsläget ett mindre utbud av tillbehör via webbshoppen, produktsortimentet kommer att uppdateras löpande.

Onninen solceller produkter 55

Onninen solceller leverantorer

Vad är solenergi och hur fungerar det?

Solenergi är en ren och förnybar energikälla som minskar beroendet av fossila bränslen och minimerar koldioxidutsläppen. Genom att investera i solceller kan vi dra nytta av en oändlig och gratis energikälla som finns tillgänglig för oss varje dag. Ta steget mot en mer hållbar framtid genom att utnyttja solenergin och låt solens strålar omvandla ditt hem eller företag till en grönare plats.

Solenergi, en resurs som vi alla har tillgång till, utnyttjar solens strålar för att generera elektricitet och värme på ett hållbart och miljövänligt sätt.

En av de mest populära teknikerna för att omvandla solens energi till el är genom solceller, även kända som fotovoltaiska celler. Solceller består av halvledarmaterial, vanligtvis kisel, som absorberar solljus och frigör elektroner genom fotovoltaisk effekt. Dessa elektroner skapar en elektrisk ström som kan användas för att driva apparater, belysning och till och med hela bostäder eller företag. Genom att installera solcellspaneler på tak eller mark kan man producera ren och förnybar elektricitet som minskar beroendet av icke-förnybara energikällor.

För att maximera solcellernas effektivitet är det viktigt att rikta dem mot solen och undvika skuggning. Därför placeras solceller oftast på tak eller i områden med fri sikt mot solen. Det bästa är att solceller kan fungera även under molniga dagar då de kan dra nytta av diffust ljus.

Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta rätt produkter inom solenergi

onninen solceller 7

onninen solceller 9

onninen solceller 8

Varför ska du investera i solceller?

Att investera i solceller är inte bara ett smart steg mot att minska din miljöpåverkan, det kan också öka värdet på din bostad på lång sikt. Solceller erbjuder en rad fördelar som gör dem till en attraktiv investering för bostadsägare.

För det första genererar solceller egen el som kan användas för att driva hushållsapparater och belysning. Genom att producera din egen el kan du minska eller till och med eliminera din energikostnad och därmed spara pengar på lång sikt. Dessutom kan du dra nytta av olika regelverk och incitament, som solenergistöd och nettomätning, vilket kan ytterligare förbättra avkastningen på din investering.

En annan fördel med solceller är deras miljövänliga natur. Solenergi är en ren och förnybar energikälla som inte genererar utsläpp av växthusgaser eller andra föroreningar. Genom att minska din användning av icke-förnybara energikällor bidrar du till att bekämpa klimatförändringar och bevara vår planet för framtida generationer.

Öka värdet på din bostad genom att installera solceller

Vad som gör solceller ännu mer lockande är att de kan öka värdet på din bostad. Ett hus med solceller har visat sig vara mer attraktivt för köpare och kan differentiera din fastighet på marknaden. Potentiella köpare ser solceller som en hållbar och kostnadsbesparande funktion som kan locka dem till att investera i ditt hem. Enligt studier kan solceller öka värdet på en bostad med ett betydande belopp, vilket ger en god avkastning på din initiala investering.

Utöver ekonomiska och miljömässiga fördelar kan investeringen i solceller också ge dig en känsla av oberoende och självförsörjning när det gäller energiförsörjning. Genom att producera din egen el blir du mindre beroende av elpriserna och eventuella strömavbrott. Du kan njuta av en pålitlig och hållbar energikälla som är tillgänglig varje dag.

Sammanfattningsvis är investeringen i solceller en vinnande kombination av ekonomiska, miljömässiga och livsstilsfördelar. Genom att öka värdet på din bostad och minska dina energikostnader kan solceller ge en stabil och lönsam avkastning över tid. Ta steget mot en hållbar framtid och se din bostads värde stiga med den gröna kraften från solen.

Vill du handla hos Onninen? Här kan du bli kund på 5 min!

Vad är grönt skatteavdrag?

Det finns en skattereduktion som kallas "Grön teknik" som kan utnyttjas för att installera solceller, energilagringssystem och laddstationer för elbilar. Denna skattereduktion ger möjlighet till 20% avdrag för solceller och 50% avdrag för batterier och laddstationer för elbilar på både material- och installationskostnader. Det är dock viktigt att notera att Grönt teknikavdrag endast är tillgängligt för privatpersoner.

Det finns en maxgräns för detta avdrag som ligger på 50 000 kronor per person och år. Dessutom har man möjlighet att dela upp skatteavdraget mellan flera personer i samma hushåll. Till exempel kan avdraget delas lika mellan två personer, vilket ger möjlighet att tillsammans erhålla upp till 100 000 kronor i skattereduktion.

Genom att dra nytta av detta Gröna teknikavdrag kan man inte bara minska kostnaderna för att installera miljövänliga energilösningar, utan också dra fördel av ekonomiska incitament som främjar hållbarhet och förnybar energi. Detta avdrag gör det mer överkomligt för privatpersoner att investera i solenergi och elbilsinfrastruktur, samtidigt som det stöder övergången till en mer hållbar livsstil.

Här kan du läsa mer om skattereduktionen för grön teknik.

Onninen blir distributör av solceller genom Keskos förvärv av Zenitec

I april 2023 slutförde Kesko Sverige förvärvet av solcellsgrossisten Zenitec Sweden AB. Förvärvet är en viktig del av Kesko Sveriges tillväxtstrategi inom Onninen, där målet är att expandera inom produktsegment som främjar övergången till förnybar energi. Genom att bli en distributör av solceller kompletterar Zenitec Kesko Sveriges erbjudanden både geografiskt och kompetensmässigt, med fokus på proffskunder. Här kan du läsa mer om förvärvet.

Zenitec - Din engagerade solelsgrossist

Zenitec har etablerat en stark närvaro på marknaden sedan 2010 genom att använda avancerad kunskap, verklig erfarenhet och en företagskultur som präglas av realism. Företaget har uppnått ett gott rykte som den ledande och pålitliga partnern för energibolag, återförsäljare av solcellsteknik, entreprenadfirmor och elinstallatörer. Zenitec erbjuder utbildning, service och högkvalitativa produkter, vilket har skapat förtroende bland sina kunder.

Zenitec har en landsomfattande närvaro över hela Sverige. Från Övertorneå i norr till Trelleborg i söder finns våra kunniga och godkända återförsäljare tillgängliga. Genom vår solcellsakademi sprider vi kunskap om solenergiinstallationer till återförsäljare, installatörer och montörer. Zenitec strävar efter att skapa förtroende och bidra till att uppnå målen för solenergiproduktion.

Kontakta Peter Frelenius för mer information om produkter, tjänster eller andra frågor kring vad Onninen har att erbjuda inom solceller och solenergi.