Elbilsladdning

Elbilsladdning hos Onninen

I takt med att fler väljer att köpa och köra elbil och att nya elbilar dyker upp på marknaden krävs det smarta och hållbara laddlösningar. Oavsett var du ska installera laddstolpar och laddboxar har vi på Onninen rätt lösning för dig och din kund. Vi har produkter för privat bruk, bostadsrättsföreningar, offentliga miljöer och arbetsplatser. Kontakta oss om du har frågor eller funderingar.

Vi på Onninen har många små och stora kunder som fokuserar på elektrisk mobilitet, e-mobility, där fokus ligger på att elektrifiera samhällets fordon och infrastruktur. Du som kund kan känna dig trygg med Onninen som partner och rådgivare inom dessa produktområden. Vi har nära kontakt med utvalda leverantörer och bra kunskap inom området. Vi hjälper vi dig att skapa lösningar, möjligheter och värde för dig och din slutkund genom att erbjuda ett brett sortiment inom elbilsladdning som är aktuellt nu och i framtiden.

Vilken laddlösning är du intresserad av?

Bli kund hos Onninen
Ska du installera elbilsladdare? Vi har produkterna du behöver!

E-mobility - Vad behövs för en fullständig installation?

När du ska installera laddbox hos en kund behöver du först undersöka hur kundens elanläggning ser ut idag. Bland annat behöver du ta reda på hur stor effekt den kan hantera, och undersöka om det finns jordfelsbrytare eller om det är aktuellt med personskyddsautomat med säkring och jordfelsbrytare i ett.

En del laddboxar har inbyggd personskyddsautomat, andra har jordfelsbrytare, vissa inget alls.

Till laddboxen köper man vanligen till lastbalansering. Det är för att jämna ut effekttopparna. Är det exempelvis många som laddar samtidigt i bostadsrättsföreningen eller på arbetsplatsen - eller om husägaren har många maskiner och annat igång i hemmet - så ser den dynamiska lastbalanseraren till att säkringen inte löser ut. Den ger laddboxen precis så mycket effekt som fastigheten och installationen tillåter just då. När färre laddar fördelar den om så att de elbilar som fortfarande står på laddning får mer effekt.

Vill du läsa mer ingående om vilka frågor som är viktiga att stämma av med kunden kan du läsa mer på sidan Tips & råd.

Vi hjälper dig hitta rätt produkter inom elbilsladdning

Ett urval av våra laddboxar och laddstationer

Tillbehör till elbilsladdning

Installationsprodukter till elbilsladdning

Statistik elbilsladdning Sverige

Vill du handla produkter för elbilsladdning?