Solenergi hos Onninen

Solenergi är ett av de mest miljövänliga energialternativen för både kommersiella och privata ändamål. Hos Onninen strävar vi efter att hjälpa våra kunder till användandet av förnybar energi på ett så smidigt sätt som möjligt. Genom att vi erbjuder ett omfattande produktsortiment inom solenergi och energilagring, som bland annat solpaneler, växelriktare och batterier, hjälper vi dig att välja rätt lösning för dina kunders projekt och behov.

Oavsett om din verksamhet arbetar med kommersiella fastigheter eller privatbostäder, har vi en mängd olika produktalternativ tillgängliga i vårt sortiment. Vår produktkompetens är mycket omfattande och vi har ett nära samarbete med våra leverantörer, vilket garanterar att du får högkvalitativa produkter och lösningar som är anpassade för just din eller din kunds installation.

Se vårt utbud inom solenergi >

Solarsales – Ett av marknadens bästa projekt- och kalkyleringsverktyg för solceller

Med hjälp av vårt kalkyleringsverktyg Solarsales kan du göra beräkningar på din kunds solcellsanläggning, skicka knivskarpa offerter, se lönsamhet och återbetalningstid samt enkelt göra en beställning av materialet för snabb leverans dit du önskar.

Läs mer om Solarsales >

Sedan 2023 är Onninen auktoriserad distributör av solceller. Vi erbjuder produkter inom solenergi från några av Sveriges ledande leverantörer för att erbjuda våra kunder det bästa utbudet på marknaden.

Solcellskalkylator - räkna ut uppskattat pris och återbetalningstid
Vill du bli kund hos oss?

Bra saker att tänka på när du ska investera i solenergi:

När det gäller att installera solceller vill vi lyfta några viktiga faktorer som bör övervägas för att maximera dess effekt och energiproduktion. Den vanligaste frågan är riktning. Riktningen har stor betydelse för att fånga in så mycket sol som möjligt. Med det sagt är det mest optimalt om det är möjligt att placera solcellspanelerna i söderläge. Nedan finner du några viktiga saker att tänka på innan montering:

  • Takets lutning: Solpaneler kan installeras på nästan alla tak oavsett lutning. För att optimera energiintagningen av solstrålarna i solcellerna är den optimala lutningen omkring 30–50 graders lutning. Med det sagt kan du trots detta montera och få effekt på din energigenerering om du har ett tak med mindre lutning än detta.
  • Läge och skugga: Optimalt för solpaneler är söderläge. Skulle detta inte vara möjligt kan solceller placeras med riktning mot väst eller öst och fortfarande generera energi, men i mindre skala. Skugga kan påverka solcellsprestandan markant. Det bästa är att undvika att installera solpaneler på tak eller mark som har skugga under dagtid eftersom skuggan påverkar solstrålarnas förmåga att nå solcellerna.
  • Växelriktare: En växelriktare omvandlar likström (DC) till växelström (AC) och behövs därav för att omvandla strömmen så att den går att ansluta till elnätet. Se vårt utbud av växelriktare.
  • Batterier: Med hjälp av solcellsbatteri kan överskottsel som inte använts lagras i dessa batterier. Vid val av batteri är det viktigt att tänka på den kapacitet som behövs, effektiviteten av batteriet och även livslängden. Läs mer om hur du lagrar solenergi genom batterier.

Med hjälp av utvecklingen av solpaneler, växelriktare och effektiva batterier kan vi maximera solens energi till direkt användbar elektricitet i vårt vardagliga liv. Avancerad teknologi och smarta lösningar gör solpaneler och batterier till en integrerad del av våra hem och företag. I en tid där förnybar energi spelar en allt mer central roll för att forma ett hållbart och miljövänligt samhälle, står vi redo att vägleda dig.

Brett produktsortiment
Vi erbjuder kvalitetsprodukter från ledande varumärken
Leverantörer
Vi arbetar med dom bästa leverantörerna i branschen
Projekt- och säljverktyg
Vi har ett komplett verktyg med tydliga offerter & dokumentation
Kunskap & erfarenhet
Vi besitter avancerad kunskap och verkliga erfarenheter
Vill du komma i kontakt med våra säljare inom förnybart?

Några av våra leverantörer inom solenergi:

bild-leverantörer-solceller

Hur fungerar solceller?

Solenergi omvandlas till elektricitet med hjälp av solceller. Solceller är uppbyggda genom tunna skivor av ett halvledarmaterial, vanligtvis kisel, som är täckta med glas. När ljuset från solen träffar solcellerna, skapas en stimulering av elektroderna i halvledarmaterialet som laddas med energi från solstrålarna. Genom denna elektrodrörelse genom materialet, genereras en elektrisk ström i form av likström. Likströmmen blir omvandlad med hjälp av en växelriktare till växelström som gör det möjligt för strömmen att anslutas till elnätet. Det är på detta sätt som solcellerna omvandlar solens ljusenergi direkt till användbar elektricitet för att driva hushållsapparater, belysning och till och med hela bostäder utan utsläpp av växthusgaser. Installationen av solcellspaneler på tak eller mark gör det möjligt för oss att producera ren och förnybar elektricitet vilket minskar beroendet av icke-förnybara energikällor.

Helhetslösning inom installation & förnybart

Vi erbjuder helhetslösningar där vi hjälper dig som kund att sy ihop totalaffären med installationsmaterial, elbilsladdning, belysning och solceller. Med ett brett sortiment inom förnybart, har vi det du behöver för en lyckad installation.

Många av våra kunder som köper solceller är även intresserade av vårt sortiment inom e-mobility. Vi erbjuder elbilsladdare för privat bruk, företag och arbetsplatser, offentlig verksamhet och bostadsrättföreningar (BRF:er). På vår elbilsladdningssida når du hela vårt produktutbud, du kan läsa mer om våra varumärken samt få tips och råd kring olika laddlösningar och få en översikt om vilka bidrag det finns inom elbilsladdning.

Vi hjälper dig gärna med smarta och kostnadseffektiva produktval för dina projekt.

Solpanel 1

trees-5605176 1920

onninen solceller