Laddbox till företag och arbetsplatser

Många vill kunna ladda elbilen på jobbet. Det är fördelaktigt eftersom vi spenderar så många timmar på vår arbetsplats, vilket ger ett ganska brett tidsspann där man kan passa på att ladda elbilen. Antingen installerar man laddboxar på väggen vid företagsparkeringen, eller så sätter man upp laddstolpar, det beror lite på vilka förutsättningar som finns på plats. Finns det redan stolpar för motorvärmare kan man ofta nyttja dessa för laddboxarna.

Laddboxarna är vanligen den typen som har ett uttag istället för en fast monterad kabel, och elbilsägarna har sedan sin egen sladd som de kan koppla in. Laddboxen är i sin tur uppkopplad mot en molntjänst där företaget kan följa förbrukningen och styra varje laddbox individuellt. Har elbilsägarna egna platser kommer de att kunna följa sin förbrukning via molntjänsten. Är det däremot fria platser finns det andra lösningar för att knyta platser till de som arbetar på företaget eller som besöker det tillfälligt. Allt från QR-koder där användaren skapar ett konto och sedan kan börja ladda, till RFID-taggar där användaren hämtar ut en tagg hos företaget som den sedan kan nyttja för att starta laddningen.

Du hittar alla våra produkter inom elbilsladdning här.

Några exempel på laddboxar till företagsparkeringen

Se hela vårt sortiment av laddboxar

Här hittar du information om laddboxar för andra miljöer

Vi hjälper dig hitta rätt produkter inom elbilsladdning

Tillbehör laddboxar

Installationsprodukter för laddboxar

Här kan du läsa mer om elbilsladdning hos Onninen

Förslag på laddstolpar till företagsparkeringen

Ska du installera laddstolpar på arbetsplatsen finns det möjlighet att söka bidraget Ladda Bilen. Så länge det finns pengar kvar i potten - som regeringen fyller på varje år - kan du ansöka om att få ta del av dessa. Läs mer om bidrag för laddbox till företag i den här artikeln.

Låt oss titta på några exempel på lämpliga laddboxar för företag.

Entity Pro är en komplett enhet från Garo som innehåller alla delar; installationskonsol, laddenhet och front med effekt upp till 22kw. Med en inbyggd elektronisk mätare kan man lägga till en synlig MID-godkänd mätare. Entity Pro fungerar för alla bilmodeller och alla modeller har stöd för 1-fas eller 3-fas och kan köpas med uttag eller fast kabel. För att inte risker att skapa ojämn belastning av faserna ordnar den inbyggda fasbalaseringen till att endast ladda på de faser som har ström tillgängligt.

One/Duo EpSpot från tillverkaren Eldon Installation, är en laddbox med effekt upp till 22 kW. Det som skiljer Duo från One är att den har dubbla uttag. Versionen med EpSpot i modellnamnet är kopplad till backendsystemet med samma namn, vilket innebär att du kan styra alla laddboxar och övervaka dem via app eller webbläsare. Du kan exempelvis ta betalt via Swish och övervaka individuell förbrukning. Administratören kan även låsa ett uttag till en specifik användare, alternativt behålla det i upplåst läge. Smart-modellen är istället OCPP och därmed öppen att anslutas till valfritt backendsystem.

Charge Amps Aura har fördel i att du kan ladda två elbilar på samma laddstolpe eftersom den har dubbla uttag med upp till 22 kW i effekt på varje. Denna laddbox skiljer sig på så vis att den är konstruerad av stryktålig, återvunnen aluminium vilket gör den till ett lämpligt val på semi-publika platser där det finns viss risk för skadegörelse. Den har stöd för både simkort, wifi och LAN. Via molnlösningen kan du styra samt övervaka förbrukningen. Vidare är Aura förberedd för ISO 15118 (vehicle-to-grid-tekonologi).

Garo, Ensto, Schneider Electric, Zaptec och CTEK är också intressanta tillverkare för företag som letar laddbox - speciellt för de som söker en skräddarsydd lösning för lite större projekt.

Bli kund redan idag
Skapa ett webbkonto – handla online