Laddboxar för privat bruk och villaägare

Husägare som planerar att installera en laddbox premierar ofta en kompakt, smidig modell med app-stöd. Valet faller många gånger på en väggmonterad box, och kunden kan välja mellan laddbox med fast monterad kabel eller en med uttag för att plugga in en lös kabel. Många tycker att det är skönt med en fast monterad kabel, den sitter där jämt. Andra vill kunna dra ur sladden. Kunden har även möjlighet att välja färg på sin laddbox. Vi har elbilsladdningsprodukterna för privat bruk.

Är det en husägare som planerar att installera laddbox i garaget, eller en laddstolpe på parkeringen, kan det även vara bra att tipsa denna om att den kan vara berättigad till skattereduktionen Grön Teknik. Det är ett avdrag som innebär att man bara betalar halva installationskostnaden, dock med vissa reservationer vilka du kan läsa mer om i vår artikel om bidrag och avdrag för laddboxar.

För hem & villa finns det ett stort utbud av laddboxar. Vanliga modeller som många väljer mellan är Charge Amps Halo och Eldon Installations One. Vi väljer att lyfta dessa då de också utgör tre bra exempel på hur laddboxar för husägare kan skilja sig åt. Du kan läsa lite mer ingående om laddboxarna längre ner på sidan.

Zaptec Go - laddbox med minimalistisk design och senaste tekniken för effektiv laddning

Charge Amps - kompakt designad laddbox med LED-belysning

Phasebox - diskret, effektiv och användarvänlig

EVlink Home - enkel, pålitlig och lätt att installera hemmaladdare

Eldon Installation One - laddboxar med smart uppkoppling

Här hittar du information om laddboxar för andra miljöer

Vi hjälper dig hitta rätt produkter inom elbilsladdning

Tillbehör laddboxar

Installationsprodukter för laddboxar

Här kan du läsa mer om elbilsladdning hos Onninen

Tre vanliga laddboxar för privatpersoner

Här kan du läsa lite mer om laddboxarna Scheider Electric EVlink Home, Charge Amps Halo samt Eldon Installations One modeller. Vi väljer att lyfta dessa då de också utgör exempel på hur laddboxar för privatpersoner kan skilja sig åt.

EVlink Home från Schneider Electric är en enkel, pålitlig och lätt att installera hemmaladdare. Laddaren kan lätt kopplas med EVlink Home Peak Controller för att aktivera dynamisk lastbalansering. Inbyggd DC-felövervakning. Certifierad enligt den nyaste IEC 61851-1 ed. 3 standarden.

Svensktillverkade Charge Amps laddbox Halo är en annan anpassad produkt för villaägare. Den är kompakt i sin design, gjord av återvunnet material och har en konstruktion som är oval med inbyggt 220-voltsuttag för exempelvis motorvärmare. Vidare har laddboxen LED-belysning runtom, samt så är den av aluminium vilket gör den robust. Denna laddbox kommer med fast monterad kabel, och klarar upp till 11 kW. Som tillval kan du köpa till trådlös lastbalansering.

Eldon Installation tillverkar också sina laddboxar i Sverige. Deras modell One finns i två olika versioner beroende på dina behov: Smart och EpSpot. Det som skiljer dem åt är kommunikationen, där EpSpot är en inbyggd tjänst som gör laddboxen helt och hållet molnbaserad - detta inkluderar lastbalansering, kredithantering med mera. Smart är OCPP, vilket innebär att den är öppen för ditt eget val av backendsystem - exempelvis Virta, Assembling Charge med flera. Eldon One säljs i kit både med och utan lastbalansering (trådad). Den finns med effekt upp till 22 kW. Tillverkaren har även en modell med dubbla typ 2-uttag till elbilar samt två vanliga uttag för exempelvis trädgårdsmaskiner och liknande, den heter Duo.Combo.

Bli kund – enkelt online
Köp dina laddboxar hos oss