Laddpunkter för offentlig och publik verksamhet

Med publik laddning avses parkeringar där det erbjuds laddpunkter där vem som helst kan ladda. Det finns exempelvis matbutiker som har laddinfrastruktur på plats så att deras kunder kan ladda gratis medan de handlar, och det finns parkeringsplatser och bensinstationer där du mot betalning kan ladda din elbil.

Publika laddplatser ställer stora krav på beställarens anläggning. Ofta är det platser där människor vill ladda sin elbil under ett kort tidsspann, inte under en hel dag såsom på jobbet eller en hel natt utanför sin bostad, utan här handlar det om en timme eller två. Därför måste laddpunkterna med dess laddboxar och effektuttag vara tillräcklig för att användaren ska se en märkbar skillnad efter laddning, speciellt om användaren har betalat för den.

Exempel på laddstationer för publik laddning

Se vårt sortiment av laddstationer och laddboxar

Här hittar du information om laddboxar för andra miljöer

Vi hjälper dig hitta rätt produkter inom elbilsladdning

Tillbehör laddstationer

Installationsprodukter till laddstationer

Mer information om laddpunkter för publik och offentlig miljö

-Har man en publik laddplats måste man kunna erbjuda något bra. Det skapar frustration för de som nyttjar den om de står där en timme men inte har fått någon ström. Så här handlar det om ganska stora investeringar. Kanske erbjuder parkeringsplatsen till och med DC-laddning (likström). Då är det helt andra laddare och helt andra kostnader, men också riktigt snabb laddtid. Vi pratar om laddare på mellan 50-250 kilowatt, säger Mattias Lawin, försäljningschef hos Onninen.

När alla laddplatser är upptagna kommer de att samsas om effekttillgången och därmed är det viktigt att anläggningen är välplanerad i förhållande till hur stort effektuttag som är möjligt och hur många laddplatser som finns.

Exempel på AC-laddare för publik verksamhet är Charge Amps Aura, Eldon Installations One Duo/Duo och Ctek CC2. Men vanligt är att man går upp i kapacitet och väljer en laddinfrastruktur med DC-laddare. Eldon PWR är ett exempel på en DC-laddare i instegssegmentet. Den lämpar sig exempelvis för bensinmackar, bussterminaler, bilhandlare och liknande, och finns med effekt från försiktiga 25 kW hela vägen upp till 150 kW. Eldon har också fördel i att man kan profilera laddarna med sitt eget varumärke.
Till alla våra elbilsladdningsprodukter.

Här kan du läsa mer om elbilsladdning hos Onninen

Bli kund hos oss
Köp dina laddstationer online